Innovatie in de F1 vergelijkbaar met IT security

Innovatie in de F1 vergelijkbaar met IT security

0,029 seconden is de helft van de tijd dat het duurt om te knipperen met je ogen.

Dat is hoe dicht Max Verstappen en Charles Leclerc bij elkaar lagen tijdens de qualificatie sessie van afgelopen vrijdag tijdens de Oostenrijkse Grand Prix. Charles en Max zijn twee compleet verschillende personen met ieder een eigen rijstijl, rijden in twee verschillende auto’s welke ook verschillend zijn in ontwerp. Maar toch scheelde het niet veel.

Het bovenste stuk tekst toont aan hoe snel de innovatie gaat binnen de Formule 1. Waar Ferrari vorig jaar niet goed presteerde zijn ze nu echt een uitdager in het kampioenschap. 

Innovatie Microsoft 365 Cloud

Wanneer we dit vertalen naar Microsoft 365 zie je dat ook veel bedrijven dezelfde systemen en applicaties gebruiken. Maar toch zijn er genoeg verschillen te ontdekken tussen de omgevingen van verschillende ondernemingen. De ene organisatie vraagt veel om Security waarbij de andere zich stort op de laatste features. Ook Innovatie speelt hier een grote rol in. Innovatie binnen bijvoorbeeld de Microsoft 365 cloud gaat steeds sneller en sneller waardoor dit soms onoverzichtelijk wordt. Het belangrijkste is, is de onderneming bereid om net als Ferrari te innoveren, en wat gebeurt er als het bedrijf niet innoveert hoe verhoudt zich dat tot bijvoorbeeld de security van een organisatie. Tel daar het hybride werken bij op en er ontstaat een scenario waarin optimaal presteren steeds lastiger wordt en in sommige gevallen zelfs onwerkbaar en oncontroleerbaar.

De Essentie en wat kan je doen

De essentie van dit verhaal is dat je als onderneming moet zoeken naar de juiste balans voor de onderneming met betrekking tot security en productiviteit. Innoveer wanneer dat nodig is en wanneer het kan. Zorg niet dat je achter de feiten aan gaat lopen. Wanneer een onderneming achter de feiten aanloopt met betrekking tot innovatie of security wordt het pas echt een dure grap om alles te herstellen bij bijvoorbeeld een Ransomware aanval.  Of als het fundament opnieuw gebouwd moet worden.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg regelmatig tips en tricks met betrekking tot innovatie en security gericht op de Microsoft 365 Cloud.

--- UNABLE TO RENDER FORM: UNKNOWN FORM_ID (18877) ---

Over de schrijver
Inmiddels meer dan 15 jaar werkzaam in IT. Ik hou ervan om ondernemingen mee op reis te nemen naar hun ideale IT werkomgeving. Ik hou echt rekening met het balans tussen gebruik en beveiliging waarbij veiligheid bij mij hoog in het vaandel staat. Wil je meer over mij weten stuur mij dan gerust een bericht via Linkedin of stuur mij een email.
Reactie plaatsen